1. Home
  2. Baza de cunostinte
  3. Optimizare
  4. Optimizare WordPress pentru reducerea consumului de procesor / CPU

Optimizare WordPress pentru reducerea consumului de procesor / CPU

Blogging-ul folosind WordPress este incredibil deoarece lasa foarte mult loc pentru creativitate si flexibilitate. Una din problemele care pot sa aparea pe parcursul utilizarii platformei WordPress este consumul exagerat de procesor. Daca esti notificat de furnizorul de gazduire ca site-ul tau foloseste prea mult procesor atunci este timpul sa iei masuri pentru rezolvarea problemei.

In acest articol va vom arata cum puteti rezolva problema cu consumul exagerat de procesor cauzat de platforma wordpress

wordpres-300x99

 

 

 

1. Actualizati WordPress-ul la ultima versiune

Daca nu stiti cum sa faceti acest lucru accesati acest link.

2. Actualizati pluginurile instalate in WordPress

Versiunile noi ale pluginurilor pot repara unele din bug-urile care au fost raporatate  in versiunile anterioare. Este foarte important sa actualizati toate pluginurile la ultimele versiuni aparute, acelasi lucru trebuie sa-l faceti si cu versiunea de WordPress.

3. Actualizati tema site-ului

Mulți dintre comerciantii de teme premium vă permit să faceți upgrade atunci când achiziționați produsele lor, daca o versiune nou apare la tema dvs. este recomandat sa o actualizati. Niciodata sa nu instalati teme care provin de pe site-uri ilegale (nulled, warez), acestea pot fi modificare si pot avea un inpact negativ asupra site-ului dvs.

4. Reduceti numarul de pluginuri folosite

Chiar aveti nevoie de toate pluginurile pe care le-ati instalat? Exista persoane care instaleaza pluginuri crezand ca acestea le fac site-ul sa functioneze mai repede sau sa arate mai bine. In realitate efectul este fix invers, cu cat aveti mai multe pluginuri instalate cu atat veti consuma mai multe resurse alocate contului dvs. de gazduire (procesor, ram, i/o, procese simultan). De exemplu, nu instalati un plugin pentru backup la baza de date daca nu aveti nevoie de acest lucru.

5. Instalati un plugin de Cache

Va recomandam sa instalati WP Super Cache.  Plugin-urile cache ajuta la reducerea consumului de procesor pentru ca salveaza copii are postarilor pe gazduirea dvs. pentru a servii pagina cat mai repede catre vizitator.

6. Dezactivati WP-Cron

Facand acest lucru se va reduce foarte mult consumul de procesor. Tot ce face WP-Cron este sa administreze toate evenimentele programate.
Pentru a dezactiva WP-Cron trebuie sa editati fisierul wp-config.php, undeva la linia 37 si aduagati urmatorul cod:

[php]define(‘DISABLE_WP_CRON’, ‘true’);[/php]

Fisierul va treubii sa arate de genul:

[php]
** The Database Collate type. Don’t change this if in doubt. */
define(‘DB_COLLATE’, ”);

define(‘DISABLE_WP_CRON’, ‘true’);[/php]

Daca chiar doriti sa folositi optiunea WP-Cron va recomandam sa creati un cron job din cpanel care sa ruleze odata la 2 ore.

[snippet id=”89″]

 

7. Evitati pluginurile care folosesc prea mult procesor

Aceste patru pluginuri au fost raportate de comunitatea wordpress ca fiind mari consumatoare de procesor, puteti instala alternative care sunt listate in paranteze

  1. NextGen Gallery (alternativa WordPress gallery shortcode)
  2. Yet Another Related Posts Plugin (alternativa Better Related Posts)
  3. All In One SEO (alternativa WordPress SEO)
  4. Broken Link Checker.

In caz ca ati facut pasii de mai sus iar situatia nu sa inbunatatit ar trebuii sa cautati o tema nu prea complicata ci cat se poate de simpla. Daca nici asa consumul de procesor nu a scazut atunci poate aveti nevoie de mai multi cai putere, upgrade-ul la un vps sau server dedicat ar putea fii solutia.

Was this article helpful?