1. Home
  2. Baza de cunostinte
  3. Email
  4. De ce ajung email-urile mele in directoarele spam ale destinatarilor?

De ce ajung email-urile mele in directoarele spam ale destinatarilor?

Fiecare server destinatie este diferit in ceea ce priveste criteriile de filtrare a spam-ului pentru mesajele receptionate. De regula, serverele destinatie nu furnizeaza expeditorului informatii detaliate referitoare la filtrele spam utilizate, pentru ca asta ar insemna sa ofere spammer-ilor informatii care i-ar ajuta sa eludeze filtrele. Filtrele spam sunt intr-o continua schimbare, adaptandu-se la noi tehnici si tipuri de spam, astfel ca ce intra azi in Inbox, maine poate intra in Spam. Exista totusi cateva chestii care te pot ajuta sa te asiguri ca emailurile tale vor fi livrate in Inbox.

Angajamentul (interactiunea)

Cei mai multi furnizori majori de email, inclusiv Yahoo!, AOL, Hotmail, si Gmail utilizeaza filtre interactive pentru a detecta spam-ul. Asta inseamna ca, cu cat mai mult interactioneaza destinatarii mesajelor tale cu ele, deschizandu-le si citindu-le, cu atat este mai mare probabilitatea ca ele sa ajunga in Inbox. Daca foarte multi utilizatori iti marcheaza mesajele ca Spam probabilitatea ca ele sa ajunga in directorul spam al altor utilizatori creste. La fel, mutarea mesajelor din Spam in Inbox este un indicator pozitiv care va ajuta mesajele similare sa ajunga direct in Inbox in viitor.

Invata cum gandesc filtrele spam

Pe langa interactiune, majoritatea filtrelor spam folosesc mecanisme de cotare a mesajelor pentru a evalua probabilitatea ca un mesaj sa fie spam. Daca scorul unui mesaj depaseste un anumit prag va fi directionat in directorul spam. Acest prag variaza de la un server destinatie la altul si uneori poate fi configurat doar de destimatari.

 

Was this article helpful?

Related Articles